2013.12.05. Tiszakarád: Fogyatékkal Élők Világnapja

2013. december 5-én, Tiszakarádon került megrendezésre a Mozgáskorlátozottak Sárospataki és Zemplén Térségi Egyesülete fogyatékkal élők világnapi rendezvénye.

Az egyesület tagjait Székely József elnök köszöntötte és elmondta, hogy az idei rendezvényt a SZJA 1%-án túl a Miskolci Egyetem FORR-ÁSZ (TÁMOP-4.2.A-11/1/KONV-2012-0019) projektje is támogatta.

Batta Beatrix projektmenedzser is üdvözölte a megjelenteket és elmondta, hogy az Egyesület és a projekt 2012 tavaszán Batta Sándor, Tiszakarád település helyi megbízottja által került kapcsolatba egymással.
A projekt szakmai célkitűzéseit tekintve megtudhattuk, hogy a kutatók környezetbiztonságos forraszanyag kifejlesztésén dolgoznak, ugyanis egy uniós előírás következtében 2015-től a járműiparban is tilos lesz az egészségre ártalmas ólom használata. A szakmai munkán túl a projektnek társadalmi szerepet is kell vállalnia, így került kapcsolatba az Egyesülettel.
A Mozgáskorlátozottak Sárospataki és Zemplén Térségi Egyesülete, a projekt esélyegyenlőségi célcsoportja, ezért kölcsönösen vállalták egymás támogatását, információk átadását.

Székely József elnök ezt követően részletes, praktikus információkkal szolgált a megjelent tagoknak, valamint a közelgő ünnep alkalmából az Egyesület szaloncukorral kedveskedett a sorstársaknak.